Forsta advent!


Nar forsta ljuset brinner star julens dorr pa glant
och alla ar sa glada att fira fa advent.          (forts foljer nasta sondag)


Nu ar det forsta advent och gissa om det kanns lite konstigt att man inte kommer att ga runt och kolla pa julskyltningen hemma i Hede ikvall. Och sa fick jag ju inte baka pepparkakor heller igar. Men en sak som jag faktiskt gjorde igar var att skriva alla mina julkort,och javlar i mig det blev manga. Jag satt i vardagsrummet har i Eastchester och skrev julkort och sjong svenska julvisor, vardmamman tyckte det var lite smakomiskt men barnen blev ganska trott pa att hora mig efter ett tag sa det gick och lekte pa sina rum. Jag kanske ska borja sjunga hadanefter nar de inte uppfor sig, da gar de ju till sina rum, he he.
Idag vet jag inte riktigt vad som star pa schemat, jag tror att de ska ivag till kyrkan men dit kommer inte jag folja med. Jag har lite arenden att utfora men det tar ju bara en timme ungefar sa jag maste ju hitta pa natt annat att gora. Kanske man ska till och baka lite julkakor medans de ar borta? Far se hur det blir.
Imorse nar jag vaknade hade den forsta snon fallit. Det ar inte mycket och det kommer snart forsvinna eftersom det regnar, men vad spelar det for roll, jag har ju fatt se sno.

I torsdags firade jag thanksgiving for forsta gangen och det var en upplevelse kan jag lova. Det var en kusin till min vardmamma som skulle ha middagen i ar sa vi akte dit i 3 tiden. Pa formiddagen hade jag och Claudia lagat lite mat som vi hade med oss for alla hjalps at att laga mat som de tar med och familjen som har hela kalaset fixar kalkonen. Jag och Claudia gjorde fyllda champinjoner (skitgoda om jag far saga det sjalv eftersom jag gjorde de mest jobbet med dem) och grona boner med vitlok och mandel (inte sa goda).
I alla fall, nar vi kom dit fick jag varldens chock, det var sakert 40 barn och vuxna dar ( jag kanske ska namna att den aldre generationen ar italienare sa det ar manga mostrar, morbroder, fastrar, farbroder och kusiner). Jag kommer ihag namnen pa de tva forsta Mary, en Joey och 2 John, sen minns jag inte just vad resten hette.
Forst serverades lite apptitretare men de tog snart slut sa vi gick alla in i matsalen for att be bordsbon. Alla stallde sig i en ring runt bordet och holl varandra i handerna ( jag fick halla hand med Joey, en bra snygg kille vilket kanske ar anledningen till att jag kommer ihag hans namn) medan Claudias kusin bad bordsbon. Sen satte vi oss alla ner och ett dussintal olika fat med kalkon, sotpotatis, potatismos, tranbarsas, skinka och gronsaker skickades runt. Det mesta var gott men sotpotatis ar inget som jag kommer vilja ata igen snart.
I 6-tiden nar alla mat var undanplockad var det dags for efterratterna. Helt plotsligt kom det annu fler kusiner och mostrar och fastrar mm och alla hade med sig efterratter. Det fanns typ 3 pajer, 2 tartor, massa frukt, kakor bade mjuka och harda och kaffet och konjaken flodade. Nar klockan blivit 8 var jag helt utmattad och som tur var sa va hela min vardfamilj det ocksa sa vi tackade for oss och begav oss hem. Val hemma gjorde jag iordning barnen for sangen och sen gick jag och lade mig i soffan for att titta pa lite tv innan jag tog  en dusch och gick och lade mig.

Dagen efter thanksgiving kallas "Black Friday". Det ar en heltokig rea-dag da affarerna oppnar typ 4 pa morgonen och saljer saker billigt. Det ar tydligen den storsta rea-dagen innan jul har i Usa. 

Nej nu har jag suttit har och skrivit sa jag har kramp i fingrarna.

Men tills nasta gang, ha det! 

Tjenis Tjenis!

Hoppas att allt ar bra med er alla som laser denna blogg. Har i Usa ar det bra men kyligt.
Idag akte jag till gymmet klockan 9.00 och var dar en timme, hade ingen lust att trana igentligen men nar man val kom igang gick det bra. Efter att jag varit hem, duschat av mig och atit frukost akte jag och hamtade Nathalie, en annan svensk au pair, for vi skulle traffa nagra nya tjejer fran sverige som kom for en vacka sedan. Val framme hos dem bestamde vi oss for att aka och kika pa ett av de college som finns nara oss. Pa vagen dit kom vi vilse och akte runt ett tag innan vi hittade ratt igen. Pa skolan hamtade vi bara en kurskatalog sen var vi tvungen att fara igen for de andra tjejerna skulle jobba.
Jag for hem igen och borjade med mina julkort, har en hel del att skriva kan jag lova.
Nu ska jag snart ner i koket och fixa mig lite middag, har att valja mellan lammkotletter (usch) och pasta pesto. Senare ikvall ska jag nog till en tjej som heter Anja. Hon ar tydligen ensam hemma och en hog au pairer ska dit och titta pa film. Det blir nog kul men jag tror inte att jag stannar sa lange, haller nog pa att bli lite forkyld sa jag ar valdigt trott. Imorgon ar det dagen fore thanksgiving och barnen gar bara halvdag i skolan, JIPPI! Kommer att bli en lang dag imorgon.

Nej nu borjar jag bli riktigt hungrig sa nu skriver jag inge mer idag.
Tills nasta gang, ha det!

Nagra lediga dagar

Hejsan.

Nu sitter jag har och har ingenting att gora. Idag fick jag reda pa att jag kommer att vara ledig idag, imorgon och halva onsdag, lite val sent att beratta det idag tycker jag men men. Nu sitter jag har vid datorn och forsoker fa tag pa andra au pairer som vill hitta pa nagot, annars kanns det lite meningslost att vara ledig. att ga omkring i affarer sjalv och titta ar inte speciellt roligt. Om jag inte far tag pa nagon tror jag att jag ska aka och titta ifall det ar nagon bra film pa bio. Efter helgen ska jag in till New York och titta pa alla juldekorationer, det ska tydligen vara spektakulart. Ska knappa massor av bilder som jag sedan ska lagga ut pa bilddagboken. Min nya kamera som jag kopte for nagra veckor sedan ar skitbra. Jag laddade batteriet pa kvallen nar jag kopte den och det har inte tagit slut an! Och jag har sakert haft den i 2 veckor, skitbra kop tycker jag.
Pa torsdag ska jag, Claudia och barnen till en slakting och fira Thanksgiving, det kommer nog att vara massor av folk. Det kommer att vara som ett knytkalas, var och en som kommer tar med sig nagot att ata. Jag och Claudia ska gora fyllda champinjoner och en efterratt, mums.
Nej nu maste jag ivag och shoppa lite. Maste kopa vantar, det borjar bli valdigt kallt om fingrarna.

Tills nasta gang, ha det!

Lordag!

Idag ar det lordag och halva denna dagen har jag spenderat hos frissan, igen. Forra lordagen var jag dar i 4 timmar och kom hem med ett halvfardigt resultat. Nu idag kom jag hem med nyklippt och nyfargat har. Innan jag kom hit till New York sa hade jag fargat mitt har morkbrunt vilket hade borjat vaxa ut sa jag hade varldens utvaxt som inte var alltfor snyggt. Nu har jag jag nastan min ursprungliga harfarg vilket kanns bra, plus att jag inte behover oroa mig for att haret ar slitet eftersom det ar nyklippt. Det var Claudia som betalade hela kalaset idag som tack for att jag gor ett sa bra jobb med barnen, och gissa om jag ar glad att hon gjorde det! Det kostade 200 dollar (ca 1400 svenska kronor), en hel veckolon for mig.
Ikvall ska jag ta barnen till en restaurang for att ata middag. Vi ska till en jattemysig mexikansk restaurang som heter Blue Moon, de har varldens godaste bonor och grillad kyckling, mums. Och det basta med det hela ar att jag inte behover betala ett skit, hi hi. Pappan har lamnat sitt kreditkort till mig sa jag vet inte om vi kanske ska aka och kaka glass efterat som efterratt.
Nu har det verkligen borjat bli kallt har med. Jag har inte lart mig hur man gor om farenheit till celcius an men jag vet att det ar minus grader i alla fall, brrr.
I onsdags var jag och Claudia ute och shoppade lite och var inne i en mataffar for att handla lite grejer till middag nar jag plotsligt fick syn pa en pappforpackning som sag valdigt bekannt ut. Jag gick narmare och borjade nastan hoppa upp och ner av gladje nar jag fick se att det var Anna's pepparkakor. Kan ni tanka er, svenska pepparkakor? Julen ar raddad tankte jag och kopte 2 forpackningar pa direkten.
Nej nu vet jag inte vad jag ska slriva mer an att allt ar jattebra och att jag saknar alla dar hemma. Hor av er, med brev e-mail eller vad som helst. Det ar kul att fa hora det senaste skvallret fran bygden.

Tills nasta gang, ha det!

Hello!

Idag ar det onsdag igen, kan inte fatta att tiden gar sa fort. Det ar redan den 19 november, snart jul alltsa. Har inte matt sa bra den har veckan, har haft huvudvark flera ggr och barnen har varit rent ut sagt skit jobbiga men nu nar det borjar narma sig helg hoppas jag att det ska lugna ner sig lite. Idag ar det min lediga dag men eftersom det ar mitt i veckan sa ar det ingen annan som ar ledig sa jag far hitta pa nagot sjalv. Har borjat titta efter julklappar till alla och har faktiskt hitta lite roliga saker, det ar helt klart enklare att hitta julklappar har an i Hede. Nu blev ni val bra nyfikna allihop, hehe.
Hinner inte skriva mer nu men allt ar bra (bortsett fran huvudvarken).

Tills nasta gang, ha det!

Utkast: Hejsan alla ...

Hejsan alla glada!

Forst och framst vill jag be om ursakt att det var sa lange sedan jag skrev men jag har helt enkelt inte haft tillgang till nagon data. Men nu har jag antligen 5 minuter som jag ska anvanda till att upplysa er om hur den senaste tiden har varit.
Forst kan jag borja med att namna att jag har skaffat medlemskap pa ett gym och att jag nu for tiden gymmar tre ggr i veckan, ganska bra va!
Forra tisdagen var jag och en annan svensk tjej in till New York City och shoppade lite och vandrade runt i denna underbara stad. Vi var in i massor av affarer, gick omkring vid times square och Empire State building. En affar som vi besokte var en affar som bara salde M&M godis och prylar med M&M pa, lite festligt faktiskt. Kan ni tanka er en affar med tre vaningar vid times square med bara M&M grejer. Den har dagen var det massor av folk pa times square, tydligen skulle en kandis komma. Vi fick senare reda pa att det var en kille fran filmen Twilight som skulle komma men vi stannade inte for att se honom.
For tva veckor sedan var jag och ett gang au pairer ivag och spelade bowling. Vi var typ 7 stycken och jag slutade 3.a vilket jag var ganska stolt over. Efter bowlingen akte vi till en kina restaurang och de hade varldens goaste mat och massor av det. Det var en buffe restaurang sa man kunde ata precis hur mycket som helst och de hade mjukglass till efterratt, mums.
Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva annat an att jag har det jatte bra har. Nu snart ar alla loven borta och det borjar bli kyligare om dagarna och speciellt pa natterna. Har skaffat en ny hobby faktiskt. Jag tecknar med blyerts och om jag far saga det sjalv sa tycker jag att jag ar ganska bra pa det. Det hela borjade med att jag och en rysk tjej var inne i en bokhandel nar jag fick syn pa en "borja teckna" handbok som det var typ 70% rabatt pa som jag kopte. Sen for jag runt i hela stan (och aven ett par andra stader) for att hitta ratt sorts pennor och stompar (ungefar som  papperspennor), sudd mm. Sen dess har jag mest ovat men nu de senaste dagarna har jag borjat teckna landskap och liknande. Kan inte kalla mig sjalv proffs an men snart sa, he he.

Nej nu hinner jag tyvar inte skriva mer den har gangen men ska forsoka att inte droja allt for lange innan jag skriver nasta gang.

Tusentals kramar till alla nara och kara.

Tills nasta gang, ha det!

RSS 2.0