STREP!!!

Hejsan alla glada lasare. Den har veckan har inte varit en av de basta precis. Tisdag fick jag jatte ont i halsen och hog feber, lag i sangen typ hela dagen och orkade inte gora nagonting. Onsdag var typ likadan sa pa kvallen for jag och vardmamman till en minuten klinik och och gjorde ett "strep-test" (alltsa vi kollade ifall jag hade streptococker). Det forsta provet hon tog var negativt men hon tog ett till som hon skulle skicka ivag pa analys och som jag skulle fa svar pa morgonen efter. Trots att det inte var bekraftat tyckte skoterskan att jag skulle borja kaka pencilin, vilket jag kunde hamta ut pa en gang. Torsdag morgon ringde hon och bekraftade att det var steptococker och att det var dags att borja knapra piller. Nu ar det sondag och jag ar nastan helt aterstalld men ska fortsatta ata pencilin i en vecka till for att vara pa den sakra sidan.
Ikvall kanske jag ska traffa en annan au pair och och hitta pa nagot, far se om hon ar ledig.

Tills nasta gang, ha det!

Onsdag igen!

Hejsan alla glada lasare! Ar ledsen att det var ett tag sen jag uppdaterade er om laget har i New York men har haft mycket att gora och lite tid att gora det pa. Dessutom har datan varit ganska ockupperad av en viss herre har i familjen. Men men, nu har jag iallafall lite tid att skriva nagra rader.
Under den senaste veckan har jag traffat fler trevliga au pairer, senast idag vara jag ut med en rysk och tog en kaffe. Ja ni horde ratt, KAFFE! Kan ni fatta det, har aldrig gillat kaffe i hela mitt liv men nu dricker jag det nastan dagligen. Fast egentligen ar det inte kaffe, smakar i alla fall inte som det. Min nya drog har i livet (och an sa lange den anda) ar Doubble Chocolate Chip Frappucino fran Starbucks. Om ni aldrig har provat det sa gor det, ni kommer inte att angra er jag lovar.
I helgen ska jag och min vardfamilj pa varat forsta manatliga mote med varan LCC (typ som kontaktperson). Detta mote ager rum pa en appelfarm och vi ska spendera dagen med att plocka applen och pumpor, jag vet att ni ar avundsjuka. Jag vet att jag hade varit det (inte).
Hitintills har detta varit mer som en semester an ett jobb. Jag far betalt for att kora bil och dricka kaffe, typ. Ar ledig hela dagarna fram till 15.00 och sedan hjalper jag barnen med deras laxor. Sen gor jag inte sa mycket mer. Jag leker ibland och lagar middag ibland men annars har jag det ganska soft. Sa kom inte och tyck synd om mig for jag har det skitbra.

Nu har jag uppdaterat er lite om vad som hander har i "the big apple".

Tills nasta gang, ha det!


Onsdag

Nu har jag antligen fatt ett schema att ga efter och om jag ska vara arlig sa tycker jag inte att jag jobbar speciellt mkt, men anda sa kommer jag upp i 45 timmar. Det som ar bast med mitt schema ar att jag inte behover kliva upp tidigt pa morgonen for att gora barnen redo for skolan utan det gor pappan. Det jag ska gora pa morgonen ar att badda deras sangar och diska upp efter dem. Min "arbetsdag" nar barnen kommer hem fran skolan och tills det att de gar och lagger sig. Ganska soft, eller hur?
Igar traffade jag en hel hog andra au pairer som bor i omradet dar jag bor. En tjej fran osterrike hamtade mig och sen for vi till ett shopping center typ 10 min fran dar jag bor och traffade de andra utanfor en glassbar. Skitmanga trevliga au pairer och en av dem var fran Sverige. Tydligen sa brukar alla au pairer i det har omradet traffas typ 1-2 ggr i veckan for att ta en kaffe eller bara snacka.
Imorgon ar barnen lediga fran skolan, det ar nagon judisk hogtid, sa jag kanske ska ta barnen till Bronx zoo ett par timmar. Ska bli intressant att se om jag hittar dit och annu mer intressant om hag hittar hem. Forhoppningsvis far jag lana familjens GPS.
Na nu kommer barnen hem snart och jag har lite grejer att gora.

Tills nasta gang, ha det!


Second day in the family

Nu ar snart den andra dagen hos familjen till anda. Det kanns fortfarande lite overkligt att vara har men alla har gor det svart att tycka illa om livet i USA. Idag foljde jag Michael och Catherine pa deras forsta tennislektion, det var kallt och blasigt men de snygga tennislararna gjorde det till en trevlig formiddag :)
Efter det har vi mest tagit det lugnt hemma hos familjen, vardmammans foraldrar och syster kom pa besok en svang men annars har det varit lugnt.
Imorgon ska vi ga igenom hur mitt schema kommer att se ut och pa mandag borjar jag jobba sa att saga. Som det ser ut nu kommer jag for det mesta bara att jobba pa eftermiddagarna och pa kvallarna, sa jag kommer att fa sovmorgon och formiddagarna ledigt. Kanns superbra :).
Familjen ar pa middag nu sa jag ar ensam i huset, ska ta vara pa mojligheten och lagga mig i soffan lite och titta pa lite tv innan de kommer tillbaka.

Tills nasta gang, ha det!

Hos familjen!

Nu har jag antligen fatt traffa familjen. Claudia (min vardmamma) och hennes mamma kom och hamtade mig i White Plains. Vi akte direkt hem till familjen dar jag fick traffa pappan Michael innan de visade mig rummet som jag skulle fa ha under aret. Ett jatta sott litet rum som sag alldeles ny dekorerat ut. Jag packade upp mina klader och sedan skulle vi ivag och handla lite mat och grejer infor helgen. Jag fick kora!!! Snacka om att jag blev nervos nar jag fick reda pa det. Inte nog med att jag inte kan alla skyltar ich sa, men bilen hade ocksa en automat vaxellada och jag har aldrig kort en san bil forrut. Men allt gick jatte bra och vi kom hem levande uta en enda buckla pa bilen.
Nar vi kom tillbaka hade barnen kommit hem fran skolan, jatte sota barn och hur trevliga som helst.
Ikvall ska vi bara ta det lugnt och det ar jag glad for, borjar kanna av tidsskillnaden nu, ar hur trott som helst och klockan ar bara 17.00. Blir nog en tidig kvall for mig ikvall.
Nej nu kom sonen Michael in i rummet sa det ar nig dags for mig att sluta och umgas lite med familjen.

Tills nasta gang, ha det!

RSS 2.0