ORKAN!!!

Ja nu har jag varit med om annu en ny grej sen jag kom till USA. Inatt for en orkan genom omradet och det var nog den varsta storm jag varit med om nagonsin och oturligt nog (eller som tur var) var det ju natt sa jag markte inte av det sa mycket. Vaknade av askvadret och att det regnade en valdans massa men efter att ha kikat ut genom fonstret en snabbis krop jag ner i sangen igen och somnade som en stock. Nar jag klev upp i morse berattade Mike (min vardpappa) att han varit nara pa att vacka oss alla sa vi kunde ga ner i kallaren, sa illa stormade det.
Nar jag sedan idag skulle kora barnen till parken sa att de skulle fa leka med sina kusiner lite markte man verkligen hur mycket det hade stormat for det var nerblasta trad overallt och massa vagar var avstangda sa att de kunde roja upp. Var tvungen att aka runt i 20 minuter sa att jag kunde hitta ett satt att ta mig till parken.

Helgen spenderade jag mest med Sussi, en ny tjej fran Sverige som ar hur harlig som helst. Pa fredagskvallen hamtade hon upp mig och sen akte vi till White Plains for att ga i Gallerian lite och sedan ta en fika pa Starbucks. Nea (en tjej fran finland) motte upp med oss innan vi gick till Starbucks och vi hade sedan en trevlig stund dar innan det var dags att bege sig hemat igen. Akte hem till sussie en vanda och hangde dar ett tag och da kom Stephanie och vi passade da pa att planera lordagen. Hade tur denna helg eftersom jag fick ledigt hela helgen och inte bara sondagen.

Pa lordagsmorgonen tog jag taget som gick 11.21 in till city. Akte in med Sussi, Nea och Elena for vi skulle alla aka till Coney Island for att ligga och gassa pa stranden under dagen. Gick forst till Times Square och tog tunnelbanan darifran till Canal Street dar vi skulle mota upp med Stephanie som hade kommit in till city tidigare for att aka och se Frihets Gudinnan. Sedan fortsatte vi med tunnelbanan till den sydostra delen av Brooklyn dar Coney Island ligger. Vi hade perfekt vader och direkt nar vi kom dit drog vi ner till stranden. Oturligt nog kom vi lite forsent och missade den arliga Varmkorvs atar tavlingen, men men. Lag och solade i solen ett bra tag och badade i havet for forsta gangen nagonsin. Sjalvklart fick jag saltvatten i ogat sa resten av dagen gick jag runt och blinkade som en tok, men det var det vart. Nar vi hade packat ihop vara grejer igen och skulle borja bege oss tillbaka  in till city sa bestamde sig jag, Nea och Stephanie for att ga och kolla in en Volleyboll tavling en snabbis medan de andra brudarna gick till toaletten en snabbis. Kommer narmare och ser att det ar stangsel runt hela planen men en tjej kommer fram till oss och fragar ifall vi vore intresserade av att komma in och se dam finalen. Vi sa ju sa klart att vi var intresserade och blev inslappta pa omradet och gick och tog vara platser pa en av laktarna. Matchen var precis vad man kunde forvanta sig plus jattesma bikinis.
Tog sedan tunnelbanan tillbaka in till Manhattan for att vi skulle se fyrverkerierna de hade eftersom det var 4 juli. Hoppade av taget pa canal street igen och gick sedan genom chinatown till Little Italy dar vi at middag pa en jattetrevlig restaurang. Fick ett bord ute i solen och jag at den godaste risotto (och enda som jag provat) med skogssvamp och kyckling. Efter det fortsatte vi var vandring till west side och vandrade uppat for vi behovde komma sa nara typ 30 gatan som mojligt. Tyvarr fick Stephanie ont i sin vrist sa vi var tvungna att stanna innan vi kom tillrackligt langt upp men som tur var stannade vi pa ett bra stalle alldeles vid vattnet sa vi sag det mesta av fyrverkerierna anda. Det pagick i nastan en timme och det var verkligen en bra show. Val vart att se kan jag saga till alla som funderar pa att besoka New York i framtiden.
Nar de andra bestamde sig for att aka hem i 23 tiden akte vi alla taxi upp till Grand Central igen. Men jag och Elena bestamde oss for att fortsatta kvallen och se ifall det var nagon feststamning pa Times Square. Vi promenerade dit igen och pa vagen stannade vi och tog kort pa Empire State Building som var upplyst med Rott, Vitt och Blatt dagen till ara. Pa Times Square var det ingen vidare feststamning men jag har aldrig varit med om sa mycket folk dar sa da. Jag och Elena gick och satte oss pa den "Roda trappan" och sag ut over hela Times Square och det var verkligen packat! Nar vi skulle ga darifran var det nagon som blev fotograferad dar pa trappan och en massa andra tog upp sina kameror och skulle knappa kort pa henne. Hon maste ha varit kand fran nagonstans men jag kande de inte igen henne ett dugg. Tog iallafall en suddig bild ifall att man rakas pa att se henne i nan kand serie eller liknande.
Vi tog ett av de sista tagen hem igen och jag var hemma straxt efter 1.30 pa morgonen.Tog da en snabb dusch (all solskyddslotion, sand, salt och annat smuts hade gjort mig alldeles klibbig) och stupade sedan i sang.

Pa sondagen sov jag anda till 11 och det var sa skont att inte behova kliva upp. Horde barnen springa runt lite kring 9 men de blev upphamtade av deras moster straxt efter det sa sen blev det tyst. Skypade lite med jenny och sen ringde Sussie och fragade ifall jag ville hanga med pa bio och det ville jag ju sjalvklart. Hon hamtade upp mig straxt efter 15 och sen akte vi och hamtade Elena som ocksa ville hanga pa. Akte till White Plains och timade det precis sa att vi hade tid att springa ner till Target och kopa lite cola och snacks till filmen. Filmen vi sag var Transformers, rise of the fallen och den var jattebra. Tyckte om den forsta filmen trots att det vanligtvis inte ar min typ av film men den har var annu battre sa den rekommenderar jag starkt.

I mandags var det meningen att jag skulle ta barnen och aka till Bronx zoo. Men sa klart lyckades jag aka vilse sa jag hamnade nagonstans pa Manhattan kring 148 gatan. Akte tillbaka en bit och skulle prova hitta det igen men barnen var trotta sa vi akte hem igen och akte sen till parken sa de fick leka dar.

Tisdagen spenderade vi vid poolen tills det borjade aska och regna i 2 tiden sa vi akte hem. Eftermiddagen var lugn och pa kvallen jobbade jag nar Mike skulle ut ett par timmar. Somnade i soffan nar jag tittade pa tv men vaknade typ 20 minuter innan han kom hem sa slapp ju iallafall bli hittad snarkandes i soffan. Efter det vet ni nu ju vad som hant med stormvader och liknande.

Nu fyller jag ar pa fredag, pa lordag ska Mike ha ett litet grillparty med nagra vanner och pa tisdag morgon aker jag till Tampa Florida med barnen. Sa kommer nog inte hinna skriva natt mer fram till dess.

Till nasta gang. ha det!!!

RSS 2.0